Slogan hier

Nieuwsbrief

Jawel, de lente is in aantocht.

Vorst en sneeuw zijn vertrokken, tot wanneer is altijd maar weer de vraag. Net als wij genieten de vogels en de planten van de hogere temperaturen, ze laten zich weer zien. Tijdens het schonen, dat is de klus die ons behoorlijk bezig houdt in de wintermaanden, zien we de parmantige neuzen van de vaste planten verschijnen. Dat schonen is een van de grote klussen in de wintertijd. Ons wordt regelmatig gevraagd wat wij in de winter te doen hebben op de kwekerij. Toch een beetje met het idee dat wij dan vooral vakantie vieren en lekker kunnen uitrusten van het verkoopseizoen.

Welnu niets is minder waar. Wij doen in de winter allerlei plantenwerk en nog veel meer. Er worden veel planten gedeeld, er wordt verpot, er wordt verpoot. De wilgen worden gesnoeid, de tuin wordt opgeruimd, de ramen worden gezeemd. Er wordt aan de website gewerkt en er wordt allerlei onderhoud gepleegd. Bijvoorbeeld het verbeteren van de drainage van de containervelden. Dat houdt in dat alle planten moeten worden opgepakt, dat het gronddoek wordt verwijderd en dat er moet worden geschept en geharkt. Tja en van die noeste arbeid zie je helemaal niets meer als alles klaar is. Nou ja, als het goed is zie je geen plassen meer….. en daar was het immers om te doen.

Enfin we zijn altijd lekker bezig, ook in de winter.

De website is bijgewerkt, er staan weer flink wat nieuwe soorten op de lijst.

Dit jaar proberen we een paar nieuwe Geum soorten uit. Geum is de laatste jaren flink in populariteit gestegen, het zijn planten met mooi laagblijvend blad wat de grond goed bedekt. Bovendien bloeien ze lekker lang in vrolijke kleuren. Zet ze niet op te droge grond, dan heeft u er jaren plezier van. We zijn toch weer gezwicht voor een paar nieuwe geraniums. De lichtroze Dreamland met een lang bloeiseizoen, de vertederende lichtblauwe Walkure die het heel goed in de schaduw doet en de Geranium Azure Rush, die een glansrijke carriere tegemoet zal gaan omdat hij lager en compacter blijft dan Geranium Rosanne. Alles bij elkaar is het teveel om hier te noemen, we telden 106 nieuwe soortjes die zich in de loop van het seizoen zullen laten zien op de kwekerij.

Klussen in de tuin:

e vaste planten en de siergrassen worden allemaal teruggeknipt. De wilgen zijn gesnoeid en er wordt gewied zoveel als mogelijk. Tegelijk vissen we de zaailingen uit de tuin en potten ze op. Dat kan bijvoorbeeld heel goed met Eschscholzia, Briza maxima, Lagurus ovatus en Foeniculum. Vaste planten worden gedeeld en vermeerderd. Bovendien hebben we een nieuwe bijenstal. De nieuwe imkers hebben een prachtig onderkomen gebouwd. De kasten staan er inmiddels in en er is zelfs een demonstratiekast. Dus we kunnen de bijen straks van heel dichtbij bewonderen. Zeker het bekijken waard!

Het is tijd om plannen te maken.

Wij denken graag met u mee als u iets wilt veranderen in uw beplanting. Er is voor elke (lastige) plek in de tuin wel een plant te bedenken die het daar naar zijn zin heeft. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Wij gaan de uitdaging graag aan om aantrekkelijke combinaties samen te stellen.

Vanaf 4 maart a.s. zijn we weer geopend. Wij kijken er naar uit!

Graag tot ziens!

Het team van Festina Lente tuin
1e Mientlaan 13
2223 LG Katwijk
Open: do, vr, za van 10.00 tot 17.00 uur
www.festinalentetuin.nl
Copyright © 2017 De Werkplaats. Powered by Zen Cart