Slogan hier

Duurzaam kweken en ondernemen

Natuurvriendelijk

Wij werken natuurvriendelijk en zoveel mogelijk biologisch. Dat houdt in dat wij op de kwekerij geen bestrijdingsmiddelen gebruiken. Onze planten worden niet opgejaagd, ze krijgen alle tijd om op te groeien. We gebruiken biologische potgrond, organische meststoffen in de tuin en het onkruid wordt handmatig weggehaald.

Bijen en andere bestuivers

Sinds enige jaren hebben wij een aantal bijenvolken in een mooi onderkomen bij de pluktuin. De bijenvolken doen het goed, en de imker is tevreden. Bovendien zijn in onze tuinen tal van wilden bijen te vinden, Daarnaast werken wij mee aan het “Groene Linten Bijenlandschap” een project van Provincie Zuid Holland wat beoogt het leefgebied van de wilde bijen te verbeteren. Op onze site duidelijk is aangegeven welke planten gewaardeerd worden door bestuivers, zodat u zelf gemakkelijk een keuze kunt maken om de bijen, vlinders en vogels een handje te helpen.

Verpakkingsmateriaal

De potten die wij gebruiken voor onze planten zijn gerecycled. De potten die u bij ons meekrijgt kunt u weer bij ons inleveren. We nemen geen andere potten in, vanwege de afwijkende maten. Die kunnen natuurlijk wel bij het plasticafval.

Copyright © 2024 De Werkplaats. Powered by Zen Cart & GetZenned